Novi način pregleda pacijenata.

Stomatolozi bi uskoro mogli biti u mogućnosti koristiti tehnologiju na način na koji su mnogi vjerojatno mislili da je nemoguć. Skupina istraživača sa Sveučilišta Melbourne se koriste high-speed Internet vezom za eksperimente s gledanjem u pacijentova usta putem Interneta. Ako uspiju u svojim nastojanjima, to bi očito pružilo priliku za ljude udaljenih područja za dobivanje potrebne stomatološke skrbi bez putovanja na daleke udaljenosti. Zubni pregledi se obavljaju pomoću videa visoke rezolucije, pri čemu zubni asistent koristi štapić poput fotoaparata na stream videa unutar pacijentove usne šuđljine na računalu, i to sve u realnom vremenu.
Postoji i druga opcija koja omogućuje stomatologu davati glasovne upute asistentu. X-zrake i medicinske datoteke su ovim putem lako prenosive.

Tehnologija će se i dalje testirati, te tražiti načini za praktičnu primjenu u Australiji. To može biti učinjeno zahvaljujući “širokopojasno-osposobljenom” društvu na Sveučilištu u Melbourneu, koje koristi internet brzine od 100 MB po sekundi. Sporije brzine veza ne bi bile u stanju podržati ovu vrstu postupka.